Samverkan för att hjälpa fler

Kommande 11 december 2024 kl 13:15-14:45

Kan samverkan göra oss mer resurseffektiva, ge kraft i gemensamma frågor och hjälpa oss att nå våra mål? I det här webbinariet får du ta del av hur några kommuner har arbetat med lokal samverkan för att nå ut till konsumenter som behöver hjälp.

Lokal samverkan är ett sätt att arbeta där lokala aktörer samarbetar för att minska konsumentskada och förebygga skuldproblem. När flera aktörer samverkar kan vi göra skillnad för ekonomiskt utsatta och sårbara konsumenter. Samverkan kan även underlätta i det förebyggande arbetet genom att verksamheten blir mer känd för målgruppen. 

Vad handlar webbinariet om?

I det här webbinariet får du ta del av exempel på samverkan mellan budget- och skuldrådgivare och konsumentvägledare och andra aktörer i samhället som möter personer som riskerar att få problem med sin ekonomi eller har fått problem i samband med ett köp.

Var, när och för vem?  

Webbinariet är kostnadsfritt och riktar sig till dig som jobbar med budget- och skuldrådgivning och konsumentvägledning, verksamhetsansvariga, förtroendevalda, eller andra som möter personer med ekonomiska problem eller konsumentfrågor.

Webbinariet sänds live i Teams. Möteslänken mejlas ut till anmälda deltagare två dagar innan sändning. Har du inte möjlighet att delta live kan du ta del av det inspelade webbinariet här i efterhand.

Samverkan för att hjälpa fler

Kommande

Datum: 11 december 2024

Tid: 13:15 - 14:45

Kategori: Konsumenträtt, Privatekonomi

Föreläsare:

  • Laila-Marit Sandberg, konsumentvägledare och Björn Sundkvist, budget- och skuldrådgivare, Eskilstuna kommun
  • Christine Fransholm, konsumentvägledare Sveriges konsumenter och Arvfondsprojektet Konsumenträtt för alla
  • Ann-Carin Sjölander, konsumentrådgivare och Magnus Westerlund, budget- och skuldrådgivare, Umeå kommun
  • Carina Mattsson, enhetschef Konsument Uppsala, Uppsala kommun
  • Tina Lundström, konsumentvägledare Vänersborgs kommun

Sista dag för anmälan är 9 december 2024